joi, 25 februarie 2010

Operatie amanata ...


Nu a operat-o pe Alexia ... (Au fost mlte operatii azi si nu a mai apucat sa o ia si pe ea)... a stat nemancata si nebauta de la 12 noaptea pana azi la 13.45 mititica. Marti ... este urmatoarea data programata! Este ok ea ... a stat si a asteptat pana la ora aia sa vina Cristina (Toy- matusica), la ea sa ii aduca lapte, cereale si apa ... pentru ca nu mai avea si de-aia nu i-a dat mami sa pape si sa bea. A stat cumintica ... dar uneori plangea de sete si de foame.



Imi cer scuze pentru exprimare ... sunt obosita, necajita ... si fara cuvinte !

Va multumim ca ne sunteti alaturi si ne sustineti !
Flore

PS: Poza este de astazi ...

luni, 22 februarie 2010

Urmatoarea operatie..inca o incercare grea.....

Multumim tuturor care se gandesc si se roaga pentru noi. Alexia de asemenea va multumeste, chiar i-am explicat (atat cat intelege ea) despre ce este vorba, si spune "metzi"... si da un pupic ducand manuta la gura.
Suntem pe ultima "suta de metrii", ne-am pregatit bagajele de spital, binenteles si Alexia fiind familiarizata, deja si-a facut o punga destul de mare cu "bagaje" (jucarii).
Am niste emotii groaznice ! sa ne tineti pumnii stransi.
Pupicei

joi, 18 februarie 2010

Multumiri ...



Desi este destul de greu sa faci un pas, sa apelezi la cei din jurul tau cand ai nevoie de ajutor ... STRIGATUL meu a avut totusi ecou .


Este greu de asemenea sa exprimi in cuvinte tot ceea ce simti in momentul in care vezi ca oamenii cu suflet mare sar in ajutorul tau desi ... poate nici nu ii cunosti.


Nu reusesc sa exprim in cuvinte cat de mult va MULTUMESC ... atat celor ce au facut si fac cunoscuta povestea puiului meu care vrea sa DANSEZE, sa MEARGA ... sa ALERGE impreuna cu catelul ei , cat si celor ce au inceput deja sa ne ajute si sa doneze poate chiar din putinul lor.


Acum ... ne pregatim de internare ... luni, 22 februarie urmeaza un nou set de analize , iar in zilele imediat urmatoare va avea loc operatia , cea de-a 3 a ( de fapt a 6 a).


Va multumim inca odata din suflet si mai indraznim sa va cerem ... sa va ganditi la noi, sa ne tineti pumnii si sa va rugati pentru noi!




Va pupam!


marți, 16 februarie 2010

Povestea mea


Buna ziua,

Ma numesc Sabina si am o fetita; Alexia Maria, nascuta pe 21 septembrie 2005, prin cezariana, pozitia fiind transversa. Nota la nastere 10 - 2950grame - 51cm.
La nastere a fost diagnosticata cu displazie luxanta de sold. Am inceput sa facem kinetoterapie de la 2 luni de viata, purta 2 pampers.
La un an cand sa o punem in picioruse am observat ca tine piciorusele "strambe" si in interior foarte mult. A trebuit sa ajungem la un neurolog si ne-a dat un diagnostic cumplit tripareza spastica (membrele inferioare si mana stanga). Atunci a inceput calvarul pentru noi! Am umblat in spitale doctori ... pe la 2 ani a facut luxatie de sold si ni s-a spus ca trebuie sa o operam .
Inainte de a o opera, facea o febra zi si noapte dupa nurofen, paracetamol. Ne-am internat la Victor Babes unde am stat 3 saptamani, pentru investigatii amanuntie. A racit in spital si i s-a prescris un antibiotic intravenos Azitromicina de la care a facut un soc anafilactic. A fost cumplit ... am crezut ca o pierd atunci!I s-au invinetit buzele si a inceput sa dea ochii peste cap. M-a intarit Dumnezeu cum ma intareste de fiecare data si am luat-o in brate cu tot cu perfuzie si am iesit pe hol urland cat ma tineau plamanii ... au pus-o la oxigen si peste noapte si-a revenit. Mi-a fost foarte teama deoarece prima data medicii au crezut ca este o cunvulsie iar Alexia NU are voie sa faca convulsii. Febra pentru care ne internasem pana la urma nu s-a gasit o explicatie , toate analizele fiind bune.
Am fost la neurolog si ni s-a spus ca este o febra centrala si va trece cu timpul....(aceasta febra facand-o numai vara de la caldura).
Am incercat in toamna si a inceput sa faca infectii urinare repetate ... medicii care trebuiau sa o opereze deja ne stiau .. si ne spuneau sa mergem noi cand este bine sa nu ne mai programam
In sfarsit in 25 noiembrie 2009 am reusit prima operatie pe (Tenotomie de aductori) Inghinal 2 incizii micute.A stat in ghips cu bara intre picioare 1 luna .
In ianuarie 2010 am reusit sa facem urmatoarele operatii: una la sold si 2 la picioare jos la tendoane; inca este in ghips de la sold in jos si sta numai culcata .
Este o fetita extrem de curajoasa, nu plange de durere deloc, se joaca, este normala... nu ma asteptam sa fie asa cuminte ...
Am fost la control pe 3 februarie si urmatoare internare pentru operatie va fii pe 22 februarie.
Am mare nevoie de ajutorul vostru .. oricat de putin ar fii, Alexia va avea nevoie de recuperari foarte multe si nu mai am cum sa ma descurc.
Pana acum mi-a fost rusine nu am indraznit dar pana la urma cel mai important este ca Alexia SA MEARGA, pentru asta am nevoie de voi ... chiar si 1 leu este bine venit. Am sa incerc sa ma inscriu si la o fundatie sa pot primi cei 2 % dar este foarte greu sa te inscrii am fost de vreo 2-3 ori cu Alexia la o fundatie (nu vreau sa dau numele) si mi-a spus ca nu are nimic .. este un platfus .... dar copilul meu nu merge! ...
Momentan ni s-a recomandat de catre neurolog sa mergem la o clinica particulara in Bucuresti sa facem macar 2-3 sedinte pe saptamana de kinetoterapie ,sedinta fiind de 150 lei,si ne va da si o lista cu anumite sanatorii din tara , dupa ce vom termina cu operatiile.

Va multumesc din suflet !

Cei care doresc sã o ajute pe Alexia sa mearga , o pot face printr-o donatie în contul deschis la Banca ING
RO48INGB0000999901741488(RON)- ING Bank

Pintea Sabina

A doua operatie 21.01.2010

Pe data de 17 ianuarie 2010 ne-am internat din nou si trebuia sa o opereze intr-o saptamana, dar ne-a luat doctorul pana la urma joi pe 21 ianuarie.
In timp ce asteptam a venit medicul anestezist in salon; mai erau 3 copii pe care i-au consultat si pe noi ne-a sarit.Eu am inlemnit cand am vazut ... iar cand a vrut sa iasa din slon l-0am intrebat cum ramane cu noi... si a spus trebuie sa mai facem o radiografie la plamani .... este racita ... asa arata radiografia .
Am inebunit .... am inceput sa plang ... am fost la radiografie ... am stat si am asteptat raspunsul .. nimeni nu ne zicea nimic pana la ora 10 cand vine asistenta si spune" hai!" .... si mi-a luat-o pe Alexia. Am dus-o pana la sala si ea tot intreba " mamiii.... ce-ii mamiii hai cu mine .. "(stia ca o sa ii puna ghips din nou, nu o mint ... pentru ca nu vreau sa o sperii! data viitoare cand vom merge ) a inceput sa planga rau de tot o auzeam de pe hol si la un moment dat s-a lasat tacerea ii facuse deja anestezia adormise .... In timp ce stateam in fata salii de operatie ca nu m-am dezlipit de acolo, a iesit doctorul care o opereaza si ne-a spus ca este nevoie sa o opereze jos la glezne pentru ca are piciorusele in echin. I-am spus cum crede el ca este mai bine ; A intrat din nou in sala si a iesit iar .... peste cateva zeci de minute si a spus ca o opereaza si la sold...

Operatia a durat cam 4 ore ...

A iesit din operatie au dus-o sus la reanimare si a stat pana sambata dimineata (eu nu am vazut-o in acest timp ) nu am fost niciodata despartita mai mult de cateva ore.. .au fost niste zile de COSMAR pentru mine ...
A venit pana la urma in salon ... era ok .. a vorbit cu mine .. primele cuvinte care au fost :Mamii mi-e toame(foame).... deci isi revenise ...
Am stat cam o saptamana in spital , nu a plans odata de durere .. este foarte curajoasa si stie ca intr-o zi o sa mearga sa alerge cu Happy (catelul ei)

Prima operatie 25.11.2009

A venit si ziua mult asteptata ....
Nu a durat foarte mult operatia ... cam 60 min, dar pentru noi minutele astea au fost secole ... au scos-o in sfarsit din sala de operatie si au dus-o la reanimare (unde nu aveam voie sa intru), am batut la acea usa ... si norocul meu este ca a deschis exact anestezistul ei care mi-a spus ca este bine dar o sa mi-o dea in salon ca plange foarte tare dupa mine dar sa am mare grija de ea sa nu faca febra .

A decurs totul foarte bine nu a avut nevoie de antibiotic.






luni, 15 februarie 2010

sâmbătă, 13 februarie 2010