miercuri, 27 octombrie 2010

Din nou acasa

Ne-am internat luni cum v-am spus iar domnul doctor ne-a spus ca poate o opereza marti daca nu miercuri.Din fericire a operat-o ieri dar din nefericire la ora 16 .. si a stat nemancata de luni noaptea de la ora 0 .Nu a durat foarte mult ... cam in jur de 30 min... si mi-a adus-o in salon nu a mai fost nevoie sa o urce sus in reanimare ,multumesc lui Dumnezeu.Cand s-a trezit a fost mai rau ca binenteles cerea de mancare si mai ales apa .. si nu este voie sa ii dai timp de 2 ore ..ca sa nu vomite.. dar dupa 2 ore chiar 3 .. i-am dat un pic de iaurtel si un stix si a vomat ... Eu foarte racita.. si nu prea puteam sta fff aproape de ea am rugat o asistenta sa-mi bage o perfuzie sa fiu cat de cat in putere... sa pot sa am grija de ea.Dar am trecut cu bine si e asta ... Acum este iar in gips de la burtica in jos si piciorusul drept,cam doua saptamani cand vom merge la control si sa dea si gipsul jos si vom vedea cand facem operatia de derotare.

duminică, 24 octombrie 2010

O noua internare , maine....


Zilele astea am profitat din plin de caldura de afara si am umblat prin parc cu Alexia .. ca de maine nu stim ce se va intampla daca o va opera si de derotare sau ii scoate numai tija ... inca nu stim nimic .. Era cea mai fericita cand o vedeam si pe ea in parculet ... dar si trista si .. cu durere in suflet cand vedeam ca nu se poate da prin toate ... ca ceilalti copii,am fost in parc in Tineretului si a vrut in tuburi .. am lasat-o pe acolo .. s-a urcat matusa ei cu ea .. dar nu e de ea.... mi-era frica la fiecare miscare..sa nu pateasca ceva .. .dar am vazut-o cat de mult isi doreste ... si cum ma ruga .. .si nu am putut sa o refuz.
Cand ma gandesc maine dimineata ma apuca iar groaza ,ca va plange si-asa imi spune:"mami eu nu mai vreau la spital ,de ce mergem ?"si se intristeaza .. .
De asta mi-a fost cel mai teama si ingrozitor lucru ... pentru ca a crescut si realizeaza ce se petrece.
Nu stim cat stam in spital ,vom veni cu vesti ... sper cat mai bune...
Va multumim tuturor pentru sustinere ,si sa o amintiti si pe Alexia Maria in rugaciunile voastre .


miercuri, 20 octombrie 2010

Vizita la psihopedagog

Sunt foarte multumita de Alexia ,pe partea limbajului .. a inceput sa vorbeasca mai corect ,mai avem foarte mult de lucrat dar avand in vedere ca intr-un timp atat de scurt ea a facut progresele acestea .
Am fost si la psihopedagog,si ne-a spus pe foaia de evaluare :" se inregistreaza progrese semnificative fata de evaluarea initiala pe aria cognitiva si aria de limbaj (coresp 4 ani ) .Se recomanda continuarea programului de interventie educationala (stimulare cognitiva si de limbaj).In familie se recomanda stimulare cognitiva si verbala adecvata ,dezvoltarea interactiunii cu egalii si a deprinderilor de autoservire ,masuri educationale adecvate(sistem consecvent de reguli si consecinte)."
Ne-a spus sa lucram foarte mult cu ea ,si corect ,trebuie sa cumparam materiale cat mai multe planse,carti etc.Deja am inceput sa cumparam si sa lucram pe ele .Se mai plictiseste dar .. incerc sa fiu eu mai tare si sa nu cedez in fata ei ... trebuie recompensata tot timpul cand spune corect .
A fost foarte draguta si ne-a ajutat cu recomandari , cu ce sa cumparam ,si ne-a dat si dansa diverse materiale pe care sa le printam ...si sa le plastifiem .Mai avem de luat foarte multe materiale..
Din pacate nu mai merge imprimanta ..:((
Pentru luni ne pregatim pentru o noua internare ,pentru scoaterea tijei .. si nu stim daca si o operatie de derotare ...

joi, 14 octombrie 2010

Dupa doar 3 sedinte de logopedie ,Alexia vorbeste mai corect

Dupa doar trei sedinte de logopedie ,si lucrat foarte mult cu mine .. acasa.. Alexia il spune pe F in loc de T ,V in loc de D etc..
Ne da doamna lectii de facut si facem ... cand are chef .. nu are mereu chef .. dar repetam cuvinte toata ziua .. vaca,vioara,fes,fata,fantoma.. etc.Am inceput sa cumparam carti ... sa invatam poezii dar totul depinde si de starea ei nu are mereu chef... sa faca .
Bazin nu am mai reusit sa facem deoarece este apa rece :(.
Am ajuns si la o fundatie unde vom merge sambata si duminica si vom face si acolo gimnastica.

sâmbătă, 9 octombrie 2010

La bazin

Am plecat spre bazin Alexia super incantata ,"mami mi-ai luat cotum de baie?" ... foarte fericita .. am ajuns acolo am schimbat-o .. am intrat cu ea in sala . si cand apare Paul ..sa intre cu ea in bazin.... incepe sa planga si se lipeste de mine ..de nu-mi mai dadea drumul... i-am spus ca eu o sa fiu acolo cu ea... nimic.. pana la urma i=am pus aripioare colac... nimic.... am bagat-o in apa .. si a inceput sa ii mai treaca dar nici macar nu se uita la Paul .. nici cu coada ochiului ... statea intoarsa .. dar mi-a placut ca il asculta ce spunea el ..ea face .. piciorusele sus.. .bicicleta etc.dar nu se uita:)
Sunt foarte entuziasmata de un lucru pe care Paul mi l-a spus ..ca nu mai e asa de spastica ca ultima data cand am fost la bazin... si ca misca piciorusele muuult mai bine ..( o veste buna in sfarsit ...)
Postez decat cateva poze cu Alexia botoasa....ca altfel nu era.

In vestiar inainte de a da ohii cu Paul...



In bazin . unde statea lipita de bara de pe margine....

vineri, 8 octombrie 2010

Astazi mergem la bazin ....uraaaa

Am primit vestea aseara cand ne-a sunat Paul (cel cu care face Ale kineto in bazin)si ne-a spus ca au dat drumul la centrala si putem sa ne ducem.Alexia a inceput sa chiuie de bucurie .. ii place destul de mult in apa.Asa ca diseara la ora 18 Aexia "inoata":)
In rest e mai binisor datorita si kinetoterapiei facuta acasa,sta si ea in fundulet muult mai bine,mananca la masa in bucatarie (dupa atata mancat mai mult culcata ,si numai in pat),ma ajuta la "treaba ",(ea vrea ),si la mancare la fel..e atat de saritoare ,si se supara daca nu o las sa ma ajute.
Mai nou..ne jucam de-a scoala si ea este "pepesoara"cum spune ea...face prezenta,lectii ,etc.Asa reusim sa facem si temele date de dna logoped care vine maine .