luni, 29 noiembrie 2010

Alexia a "mers"-"vezi mamii pot!

Aseara am pus-o pe Alexia pentru cateva minutzele in picioruse dupa 1-2 ani poate ... i-a placut enorm ..o tinea toi si venea spre mine ... cand a ajuns la mine .. m-a strans de gat si m-a pupat apasat si nu-mi mai dadea drumul .. si -mi spunea "veziiii mami ?pot!",mi s-a oprit inima ,asa am simtit .... in secunda aia .. :(( ( Am pus-o in picioruse deoarece medicul a spus ca o pot pune usor usor ... ,am avut interzis la stat /calcat pe picioruse)
Astazi am fost la control ,am stat foarte mult acolo ,mai ales la radiografie (nu a iesit cum trebuie ,poza fiind foarte intunecata ,ea plange foarte rau pe acea masa (mare cum ii spune ea ) si s-o fii miscat ,asta vreau sa cred ..... ca nu e ceva mai rau ... ),domnul doctor cand a vazut-o a spus ca sa nu o mai pun deloc sa calce pe picior si nici in 4 labute :( si ca ne vom vedea pe 10 ianuarie la operatie ....
Deci avem din nou INTERZIS sa o mai punem in picioruse ... :(((


luni, 22 noiembrie 2010

Alexia a racit un pic (,pauza bazin

Se pare ca a racit un pic ... de azi dimineata stranuta ,si vorbeste pe nas .I-am dat din timp oscilococcinum si vitamina C ... dar sa vedem maine .. cum este .
Cateva zile trebuie sa ne luam la revedere de la bazin :(( (nu este foarte incantata dar nu am ce sa fac)
Avem si o veste mai buna(mai ales pentru noi ) ... de ieri Alexia a trecut de la pampers direct la toaleta nu mai sta pe oala ( ii era foarte incomod ),asa ca am luat un capac special pentru copii,si fug mereu cu ea pe jumatate dezbracata la baie ,este foaaarte incantata ,ca este domnisoara mare ... :)

miercuri, 17 noiembrie 2010

Din nou la bazin




Cum va spuneam am intrat "in fortza "si cu kinetoterapia si bazinul.Alexia este foarte bine ,nu plange ... nici la bazin ,nu mi-a venit sa cred ieri .. chiar a facut intrecere cu kineto in apa .. bine normal nu se uita in ochii lui ...dar este un progres ... Ne-a mai spus ca putem sa facem si in fiecare zii daca vrem bazin, as vrea din toata inima ca stiu ca ii face bine Alexiei ,dar este foarte greu cu transportul ,depindem foarte mult de altii care ne duc sau ne aduc cu masina... Acum ne mai permite vremea si ne ducem pe jos ... dar .. cine stie cat va tine ,si nu o pot aduce de la bazin pe jos .. sa nu racesca.... ca nu mai putem sa facem nimic dupa ...
Iata si cateva pozute de la bazin de aseara







marți, 16 noiembrie 2010

Prima zii de recuperare ... dupa o alta pauza de gips

Daaaa Alexia a facut azi prima sedinta de recuperare si a fost super ok .. nu a plans DELOC (ceea ce ma bucur muult )mi-era frica sa nu aibe din nou dureri .. dupa imobilizarea ghipsului....Pe seara mergem la bazin... abia asteapta ...acum sa vedem ... sper sa nu mai planga ... cand o baga in apa :D .O sa revenim cu poze daca reusesc sa ii fac.

luni, 15 noiembrie 2010

Alexia "danseaza" si e bine

Aseara Alexia a vrut sa danseze ,si sa o filmez :"mami pui pe net ?"m-a intrebat... "hai sa dansez veveritele"- preferatele ei,mai arunca "un ochi "sa vada coregrafia veveritelor :)

Aseara i-am dat atelutele jos si era mult mai bine .Astazi am vorbit cu domnul doctor si a spus ca e bine nu s- a intamplat nimic ,sperietura a fost mare .mergem peste 2 saptamani la control.

joi, 11 noiembrie 2010

Alexia are oase din "portelan "?? :((

Aseara cand ne intorceam de la spital,a avut loc un incident cu masina, o frana foarte brusca,foarte dura .Alexia statea la mine in brate o tineam foarte bine ,dar la impactul franei a dat cu piciorusul in scaunul din fata ( genunchiul cred ) ,pe moment a plans un pic ,si dupa a fost totul ok(nu a mai spus ca o mai doare ceva ,pentru mine nu era ok deloc) .Am ajuns acasa ,a facut baita ,s-a bucurat ca nu mai are gips ... a adormit ,iar azi noapte plangea de fiecare data cand se intorcea pe o parte sau alta (cand misca piciorul) ,nu am inchis un ochi toata noaptea si ma gandeam si ma rugam NU DIN NOU .Abia asteptam sa se faca dimineata sa il sun pe domnul doctor ,din pacate el nu era la spital pleca din tara pana luni ,dar mi-a spus ca daca nu e ok si plange sa merg la camera de garda .
Pe la 10 am plecat cu ea ,cu urlete iar ca ea nu vrea la spital din nou ,i-am explicat ca nu ramanem (cu toate ca mie imi era o frica si tremuram din toate incheieturile sa nu ne opreasca) ,Am ajuns a facut radiografie si .. medicul a spus IAR l-a rupt ... AM INCREMENIT nu l-am mai auzit efectiv ...doar atat am mai avut puterea sa il intreb "trebuie iar operata ??" si a spus ca nu .. ca nu e deplasat sau ceva de genul....
M-a intrebat daca Alexia este cuminte .. adica daca sta potolita fara gips (sa nu o mai chinuie ) ea cand a auzit de gips a inceput sa planga.Dl dr Fodor a spus ca ok hai sa o lasam asa pana luni cand vine medicul Ulici (dar sa stea linistita ) ,intinsa sau in fundulet dar piciorul intins.
Efectiv nu mai stiu ce sa cred.... zici ca este din PORTELAN, nu se poate asa ceva ... cred ca o iau razna....
Am stopat orice recuperari ,bazin etc....... Vedem ce ne va spune medicul Alexiei luni .

miercuri, 10 noiembrie 2010

Pauza de gips

Gata cu gipsul pana pe 10 ianuarie cand va fii urmatoarea operatie .Alexia este tare fericita .Inca nu indoaie genunchiul cum trebuie.. dar e bine...
De maine intram deja in :"forta" cu recuperari ,vineri la bazin.
Domnul doctor a spus ca avem voie sa o punem si in picioare (pana acum neavand voie deloc )
Va vom tine la curent,

marți, 9 noiembrie 2010

Maine la control ...

Din nou emotii si maine .. domnul doctor ne-a spus ca in doua saptamani ii scoate gipsul (adica maine se implinesc ,de la operatie ) Abia astept ziua de maine sa vedem ce ne spune.... cand ne va programa pentru urmatoarea operatie.
Zilele trecute ne-am oprit pe o banca si Alexia a vrut si ea in parc .... "mami vreau si eu sa ma dau in ceva " ,am inlemnit ....ca nu stiam ... in ce sa o dau .. fiind cu gips ... si a vrut in tobogan.... s-a pus pe burtica si s-a dat ... pana la urma fara nici o frica .. mai multa frica aveam eu ...
O sa scapam de gips sper maine macar pentru o perioada ..sa mai ia "o pauza"

luni, 1 noiembrie 2010

Mami iau catelusul cu mine la spital ?Am voie?

Alexia este foarte bine ( nu are dureri deloc )... si lucrul asta ma bucura enorm.Nici nu zici ca am fost la spital de data asta ... numai ca avem ceva in plus ... gipsul.. atat si .. o anesezie in plus ... .
Doarme noaptea .. .cat de cat (se mai trezeste sa bea apa sau lapte .. )si cand mai are probleme sa se intoarca...
Azi i-am cumparat un catelus de plus, care il mangaie : incepe sa planga (cand este suparat) sau sa latre si sa dea din codita cand este fericit ... primul lucru care mi l-a spus cand i l-am dat mi-a spus :"mami pot sa il iau la spital ?cu mine ?am voie? "am inlemnit .... cum poate sa faca ea legatura si la ce se gandeste ... i-l luasem pur si simplu sa se bucure de el din plin ...
Cand am fost ultima data internate in spital mai eram cu o fetita in salon ,si a primit un catelus asemanator .. numai ca era foarte scump ... am intrebat-o pe mama ei si zicea ca a dat 300 lei pe el .. am inghitit si eu in sec .. si am lasat-o ..dar o vedeam pe Alexia cum tanjea la catelusul fetitei... Si i-am promis ca o sa ii cumpar si eu ... normal m-am gandit sa ii iau dar nu atat de scump... si din fericire astazi i-am gasit acest catelus care parca era special pentru ea ..
Mananca cu el ,doarme cu el .. e topita ..